Wednesday, May 19, 2010

Cuti Yang Sakit

Wah wah...lama x membelogkan diri kan...Actually aku dah pulang ke tanah semenanjung terchenta 2May yang lalu..tapi kena melawat2 company lah pulak selama seminggu...8 company dah dilawati....8 je...jap...ulang balik...LAPAN HOKEYY....nampak sikit kan??sehari 2 company...pagi kul 5.30 dah bangun...kami suka melawat2 company ni...makan2..jalan2...tapi kalau company tu xbg refreshment, time post mortem, mesti kami ckp.."oh..xboleh dtg lagi company ni la sbb kami kelaparan"...kak zakiah kepala komplen bab2 refreshment ni..haha..BUT overall, byk yg kami enjoy...ha...aku paling2 enjoy gi HOSPITAL SUNGAI BULOH..neurology department..barulah rasa..nak kata rasa..xdelah rasa tapi at least share la apa yg dialami oleh pesakit2 kat situ..kesian sgt tengok..ada yg terbaring lemah...some part of the skull kena tebuk..nurse tu cakap..sometimes boleh nampak tau otak tu berdenyut2..ada sorang pakcik ni nampak excited sgt dgn our visit..so..aku n kwn2..pi la berborak2 dgn pakcik tu n wife dia..pakcik tu pun alhamdulillah dah nampak OK n dah nak keluar wad dah pun...
Sambung cite pasal Lawatan Industri...kami xmengalami sebarang masalah besar except for the bus driver..boleh plak pakcik tu marah2 sbb kena hantar kami pi jalan yg sesak cam pudu..bila lambat skit pun nak kene marah.hello..please lah, kami BAYAR kot kat UTM..ke mana2 pun kami nak pergi,terpulang pada kami lah..bukan banyak sgt tempat yg kami pegi pun...pakcik tu bukan saja tunjuk protes ngan marah2 sambil drive tapi dia drive dengan cara yang merbahaya.kesannya:
1. TEDDY 2 kali tergolek kot...(ini serius lawak)..kesian..tapi lawak..so terpaksa gelak jugaklah..hahahaha
2. Kak sam pun hampir tercampak tapi berjaya disambut oleh org belakang.
3. Kaki aku lebam terlanggar besi sbb pakcik tu bwk laju2 n brake..
4. Mirol muntah2..(erk..actually ni sbb salahguna mknn...i mean, byk sgt makan)
dan mcm2 lagi....pun begitu, aku dengan yakinnya gi jerit "kawan2, pakai seat belt!!"...pakcik tu maybe terasa n slower down dia nye speed..haha
Then, selesainya lawatan tu, teddy, mirol n malia follow aku balik naik komuter. Dlm komuter tu kan ade icon untuk bg keutamaan tempat duduk pada org tua, patah kaki..n satu gambar tu dia tunjuk org n perut dia bulat.(sure utk preggies).Aku sambil gelak n ckp kat teddy.."teddy!dia suh bg keutamaan kat ko!"hahahaha....teddy pun pegang perut dia n ckp "sengal kau tun...tapi betullah tu utk aku!"...kelakar2..
Kat rumah..mereka bertiga menjadi mangsa buli Aiman n Baby, adik2ku yang nakal.Aiman bg nama baru kat dorang...dia panggil Mirol Abg So'eb, Teddy Abg Mamat n Malia Kak Rojak..Ok aku xtau ape tujuan dia panggil mcm tu n yang paling xboleh blah nama So'eb ngan Rojak..hahahah..baby lak lompat2 kat Teddy..dia ckp.."best la lompat2 kat abg Mamat ni..melantun2"....hahahah
Mesti dorang serik nak datang..Malia ckp..serik2..dahla nama buruk betul aku dapat...haha..xpalah...dorang mmg camtu..geng kita pun mulut dak insurans..dapat ngan adik aku..mmg buku bertemu ruas!
Ok..Cuti2 ni memasak je hari2...nnt sambung cite....xoxo

2 comments:

Jijahh @ f.k said...

mmm ... len kali cakap kat pakcik tu ...
pakcik .. sila berenti kat tepi .. meh saya bawak pulak bas ni ... kami semua nak hidup lama ...

myfuzzyworld said...

salam, jom join survey @ http://zmzfuzzyworld.blogspot.com/2010/04/final-call.html